ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN AKADEMİK ÇALIŞMA PROGRAMI- GASTRONOMİ ATÖLYESİ

Özel gereksinimli bireylerin gelişimlerini desteklemek amacıyla yürütülen Akademik Çalışma Programı kapsamında bu hafta Gastronomi Atölyesi gerçekleştirildi.

Gönüllü akademisyenler ve üniversite öğrencilerinden oluşan mentörler eşliğinde atölyeye katılan bireyler, hem el becerilerini hem de mutfak kültürüne dair farkındalıklarını artırma fırsatı buldu. Bu özel oturumda katılımcılar, rehberlik eşliğinde hamburger hazırlama sürecini deneyimledi.

Eğitim süreci boyunca, katılımcılar takım çalışması, yönerge takibi ve yaratıcı sunum gibi birçok kazanımı uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Aynı saatlerde, atölyeye katılan bireylerin aileleri için de eş zamanlı olarak Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi düzenlendi. Aileler, bu eğitim sayesinde anda kalma, stres yönetimi ve sağlıklı iletişim konularında farkındalık kazandılar.