YEŞİL VATAN PLATFORMU VE İAÜ, MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Yeşil Vatan Platformu, AKEV, İAÜ iş birliği ile İhsaniye bölgesinde, Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’ndan engelli bireyler ile body sistemiyle İAÜ Ekorekreasyon Kulübündeki öğrenciler eşleştirilerek birlikte fidan dikimi yapıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü; ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak için bir farkındalık ve fidanları toprakla buluşturma günüdür. Ülkemiz sahip olduğu ormanlarıyla, yeşil alanlarıyla, doğal parkları, vadileri, kanyonları, ırmakları, şelaleleri, mesire alanlarıyla, adeta bir yeryüzü cennetidir.  Bizler bu yeryüzü cennetini, en güzel şekilde sahip çıkarak yarınlara miras bırakabilmek için emek veriyoruz.

Yeşil Vatan Platformu, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV), İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), ve İAÜ Ekorekreasyon Kulübü iş birliğiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız bir yurt, vatan değildir.” sözünden hareketle milli bir şuurla, milli bir seferberlik bilinciyle, her daim daha fazla fidanı vatan toprağımızla buluşturmaya yarınlara yeşil miras bırakmaya devam edeceğiz. Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’ndan engelli bireyler ile body sistemiyle İAÜ Ekorekreasyon Kulübündeki öğrencilerle eşleştirildi ve İstanbul İl Orman Bölge Müdürlüğünün İhsaniye bölgesinde belirlediği alanda fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Gününde dikilen fidanların daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir İstanbul’a vesile olmasını diliyoruz.

BAĞIŞ YAP