KİTAP: Görünenin Ötesinde (Kendini Anlatan Mülteci)Kitaba Konu Olan Sorunlar Üzerine Söyleşi

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV), Türkiye Mülteci Konseyi (TMK), Küçükçekmece Belediyesi ve Ümit İnatçı Sanat Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen “Görünenin Ötesinde: Kendini Anlatan Mülteci” başlıklı görsel kültür ve temsil projesi kapsamında çıkan kitaba ilişkin özel bir söyleşi gerçekleştirildi.

19 Ekim 2022 günü saat 17:00’de ADASANAT ev sahipliğinde, F. Nazlı Köksal moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Ümit İnatçı ve Emre Zeytinoğlu projeye ve kitaba ilişkin görüşlerini paylaştı. Son yılların üzerinde en çok tartışma yapılan olgularından göç ve mülteci konusuna ilgi duyan birçok sivil toplum kuruluşu ve belediyelerin katılımıyla gerçekleşen söyleşide, yazarlar katılımcılardan gelecek sorulara yanıt verdiler.

Farklı nedenlerle göç eden/göçe zorlanan ve yaşamlarını Türkiye sınırları içinde sürdüren öğrencilere yönelik tasarlanan kitap, kişilik inşa etme sürecini yaşayan mülteci çocukların kendilerini, ailelerini ve çevrelerini yeni yaşam koşullarında nasıl algıladıklarını ve sosyal yaşamdan beklentilerinin ne olduğunu fotoğraflar aracılığıyla anlatıyor. Göç olgusunun göçmen ya da mültecinin kendi bakış açısından sunulduğu çalışma, gelecekte yapılacak benzer projelere ışık tutmayı amaçlıyor.

BAĞIŞ YAP